Duurzaam ondernemen is een begrip dat bij Business Green zeker niet onbekend is. Het reikt verder dan slechts het behalen van het hoogste financiële rendement. Het is maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij er een evenwicht bestaat tussen sociale, ecologische en economische belangen, ook wel People, Planet en Profit genoemd. We kijken hier niet alleen naar de huidige gevolgen voor mens en milieu, maar ook naar de gevolgen in de toekomst.

Duurzaamheid


Een voorbeeld hoe Business Green rekening houdt met het milieu, is het gebruiken van Weed-it selectieve onkruidbestrijding. Het meetprincipe van de onkruidsensor is gebaseerd op het terugzenden van infrarood licht door planten. Zodra het apparaat infrarood licht detecteert, zal hij op het onkruid de juiste hoeveelheid verdelgingsmiddel spuiten. Doordat er nu niet over het hele terrein gespoten hoeft te worden, maar alleen op het onkruid zelf kan er wel 2 tot 3 maal van de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen bespaard worden!

Verantwoord ondernemen


Een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen op sociaal gebied is ons contract met Utrechtse Werkvoorziening (UW) re-integratie. UW levert volwaardige mensen die onder professionele begeleiding van de Business Green-medewerkers hun werkzaamheden uitstekend uitvoeren. Dit samenwerkingsverband levert voor de klanten van Business Green kostenbesparing op en stelt de medewerkers van UW in staat om te re-integreren in het bedrijfsleven.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 030 666 5826 of u kunt een bericht achter laten op ons Contact formulier.

© 2001 - 2018 Business Green kantoorbeplanting | Telefoonnummer: 030 666 5826 | Email: info@businessgreen.nl